HABERLER

Vodafone’dan 7 Milyon Diyabetliye Uzaktan Takip Kolaylığı

Vodafone'un Medipol Üniversitesi Hastanesi, Bayer ve MarlinPlus iş birliğiyle hayata geçirdiği Diyabet Takip Sistemi, kronik hastalıkların takibinde dijital dönemi başlatıyor. Hastaların hayat kalitesini yükseltmeyi hedefleyen sistem, hastanın kan şekeri ölçümünü otomatik yaparak hastaneye aktarıyor ve acil durumlarda doktora SMS ve e-posta ile uyarı gönderiyor. Vodafone Diyabet Takip Sistemi'ni kullanan hastalara özel olarak Medipol Üniversitesi Hastanesi; tedavi, tetkik ve tüm diyabet hizmetlerini %50'ye varan indirimlerle sunuyor....

Devamını Oku >

Dijital Diyabet Takip Programı İle Her An Yanınızdayız!

Memorial Dijital Diyabet Takip Programı, diyabetik hastaların şeker seviyelerinin uzman sağlık ekipleri tarafından 7/24 uzaktan takip ile anlık olarak değerlendirilmesini sağlayan, hasta ile doktor arasındaki mesafeyi teknoloji sayesinde ortadan kaldıran bir değerlendirme ve takip programıdır. Memorial Dijital Diyabet Takip Programı diyabet hastalığı olan ve ilgili branş hekimi tarafından takip edilmesi uygun bulunan tüm hastalar yararlanabilir..

Devamını Oku >

Dijital Diyabet Takip Programı İle Her An Yanınızdayız!

Projeye ilk olarak diyabet nedeniyle ek prim ödeyen ve bu sisteme dahil olmayı kabul eden sigortalılar dahil edildi. Allianz Türkiye, ‘Kronik Hastalık Destek Projesi’ni devreye aldı. İlk olarak diyabet tanısı bulunan ve ek prim ödeyenler için başlatılan proje kapsamında sigortalılara, medikal ölçüm cihazı ve ekipmanını içeren özel bir kit ücretsiz olarak verilecek. Çalışmanın sonuçlarına göre projenin hipertansiyon ve akciğer hastalıkları gibi diğer kronik hastalıkları da kapsaması planlanıyor.

Devamını Oku >

Sağlık teknolojilerinin liderleri buluşuyor

10 Mart'ta gerçekleştirilecek “Sağlık Teknolojileri Liderler Zirvesi”nde, sağlıkta uygulanan mobil teknolojilerden IoT teknolojilerine pek çok konu masaya yatırılacak. Sağlık sektöründe payı gittikçe artan mobil sağlık teknolojileri alanında Türkiye’nin en kapsamlı zirvesi, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl gibi önemli isimlerin de katılımıyla, 10 Mart’ta Swissotel The Bosphorus’ta düzenlenecek. Öncü teknolojileri geliştiren sektörün liderleri ve alanında tanınmış sağlık profesyonellerini bir araya getirecek “Sağlık Teknolojileri Liderler Zirvesi”nde, giyilebilir sağlık teknolojilerinden, yapay zekâ ve sağlıkta uygulanan mobil teknolojilere, kronik hastalıklarda Big Data’dan IoT teknolojilerine pek çok konu masaya yatırılacak.

Devamını Oku >

Start up’ların odağında sağlık var

Dünyada yaşam süresinin uzaması ve yaşlı nüfus oranının giderek artması, sağlık hizmetlerine olan talebi her geçen gün artırıyor. Buna bağlı olarak sağlık alanı tüm girişimci, yatırımcı ve şirketlerin merceğinde yer alıyor. Bugün teknolojiye en çok ilgi gösteren ve yatırım yapılan sektörlerin başında gelen sağlık, start up'ların da odak noktası olmuş durumda. 15 yıldan bu yana sağlık teknolojileri alanında çalışan Göksenin Aydın, sağlık sektöründe inovasyon odaklı projelere imza atıyor. Aydın, kendi geliştirdiği "KronikTakip" adlı markası ile sağlık takip sistemlerini hastanın ayağına götürüyor. KronikTakip programı sağlığa dair her konuda 7/24 özel eğitimli profesyonel ekibiyle takip hizmeti sunuyor.

Devamını Oku >

Sağlık teknolojilerinin liderlerini buluşturacak zirveye geri sayım başladı

Sağlık sektöründe payı gittikçe artan mobil sağlık teknolojileri alanında Türkiye’nin en kapsamlı zirvesi, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl gibi önemli isimlerin de katılımıyla, 10 Mart’ta Swissotel The Bosphorus’ta düzenlenecek. MarlinPlus Sağlık ve Teknoloji tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Sağlık Teknolojileri Liderler Zirvesi”, içeriği ile Türkiye’de yapılan en kapsamlı mobil sağlık teknolojileri zirvesi olacak.

Devamını Oku >